28.03.2024

У селі Малашівці відкрили перше у Тернопільській МТГ паліативне відділення

Ваша реклама

Відділення паліативної допомоги у селі Малашівці відкрили як відокремлений підрозділ Міської комунальної лікарні №3. Зараз тут лише двоє пацієнтів.

Сюди жінка потрапила нещодавно, адже через хворобу їй складно пересуватись. А родичів, які б допомагали у побуті в старенької немає. Отож, із сльозами на очах, для неї це єдина можливість мати допомогу на старості.
Та загалом, воно розраховане на 15 пацієнтів, по двоє у кожній палаті. Приміщення обладнане усім необхідним, аби надавати симптоматичну та знеболюючу терапії людям із невиліковними хворобами.

Як розповіла в.о. завідувача відділення паліативної допомоги відокремленого підрозділу КНП «Міська комунальна лікарня №3» ТМР Олеся Брежавська, у штаті працює 18 людей.

Це відділення стало першим у Тернопільській міській територіальній громаді, де надають паліативну допомогу. Заклад такого ж профілю є лише на території області, у селі Плотича. Проте, як зазначив Юрій Лазарчук – директор Міської лікарні №3,  потреба у надані паліативної допомоги є завжди.
Усі лабораторні обстеження пацієнти відділення паліативної допомоги будуть проходити на базі третьої лікарні. Окрім цього, лікарі медзакладу за потреби будуть приїжджати у відокремлене відділення у Малашівцях для обстеження пацієнтів.

Міський голова Тернополя Сергій Надал підкреслив, що завдяки появі такого місця, люди будуть у безпеці, зможуть відпочивати не лише у палатах, а й на свіжому повітрі. Також він зазначив, що тут зробили ремонт двох корпусів, купили нове сучасне обладнання, провели гарячу воду.

Відділення паліативної допомоги у Малашівцях створили на території колишньої районної лікарні. Тому окрім, стаціонарного корпусу для хоспісний хворих тут діє амбулаторія загальної практики-сімейної медицини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,