03.05.2024

У п’ятірці лідерів: яку суму хабарів цього року отримали на Тернопільщині

Ваша реклама

Тернопільщина серед областей-лідерів хабарництва. Завдячуємо таким рейтингом керівнику одного із районних підрозділів Державної податкової інспекції Тернопільщини. Його на хабарі в мільйон гривень у березні цього року.

А на початку вересня у ДБР опублікували “рейтинг” держструктур за рівнем хабарництва, і наша область увійшла в п’ятірку. Такі дані за останні 8 місяців.

За словами начальника третього слідчого відділу (з дислокацією у Тернополі) територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові Віталія Трубки, всього зареєстрували та розслідували 17 корупційних кримінальних правопорушень за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Серед лідерів наша область через розміри хабарів. Загалом же за останні 8 місяців поточного року зловмисники отримали неправомірної вигоди на суму 1 млн 114 000 гривень.

Покарання за таке зловживання залежить від кількох факторів: статус посади хабарника, чи вимагав він ці гроші та чи вперше його ловлять на такому. Тож за це загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна та упродовж трьох років не можна займати певні посади.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,