19.03.2024

У Львові молитимуться за перемогу України перед Теребовлянською чудотворною іконою

Ваша реклама

Фото: Духовна велич Львова

Молитва допоможе швидше здолати окупанта. Львів’яни молитимуться за перемогу України над ворогом перед Теребовлянською чудотворною іконою. Вервицю відмовлятимуть у Соборі святого Юра.

Братство Теребовлянської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці в Соборі святого Юра щосереди звершує акафіст перед святинею. А щопершої середи місця молиться вервицю у різних потребах. Таке моління відбудеться і цієї середи, 1 лютого 2023 року. Про це інформують на сайті Духовна велич Львова.

Теребовлянська чудотворна ікона Божої Матері – одна із найвідоміших українських Богородичних ікон. Її датують XVII століттям. Походить ікона з містечка Теребовля на Тернопільщині, де вона прославилася багатьма чудами. У 1674 році, з огляду на небезпеку турецьких набігів, за рішенням єпископа Йосифа Шумлянського ікону перенесли до Львова, відтоді вона перебуває на Святоюрській горі. Протягом кількох століть Теребовлянська чудотворна ікона була джерелом захисту та численних оздоровлень. А видимим знаком Господньої благодаті стали сльози, які декілька разів з’являлися на очах Богородиці. Зараз Теребовлянську чудотворну ікону вшановують паломники з усього світу, що прибувають до Архикатедрального Собору святого Юра, а наприкінці травня вірні мають особливу нагоду доторкнутися до святині і скласти перед нею своє моління.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,