19.04.2024

У день захисту дітей тернопільським школярам розповіли, як відстоювати власні права

Ваша реклама

Незвичний урок у Міжнародний день захисту дітей. Таке навчання організували для учнів 5 класу школи №25. Дітям розповіли про їхні права та обов’язки.

Зокрема, на життєвих прикладах показали, як відстоювати особисті права, якщо їх порушують. Проводять такі уроки працівники Тернопільського центру з надання безоплатної правової допомоги.

Також, учні переглянули та обговорили фільм, який зняли учасники дитячої кіношколи. Вони помітили у короткометражці порушення прав однолітків та проаналізували, як потрібно чинити у таких ситуаціях. Діти зазначили, під час такого уроку дізнались чимало цікавого. Найбільше їхню увагу привернула проблема протидії булінгу.

Долучились до уроку про права і обов’язки дітей місцеві депутати Ольга Шахін та Олександр Росомаха. Вони поділились особистим досвідом та розповіли, як органи влади та представники правової гілки – можуть допомагати учням у різних питаннях.

До незвичного уроку у  25 школі Тернополя долучились понад 20 дітей. Експерти підкреслили, якщо виникають проблеми батьки, вчителі, або самі діти можуть звертатись за номером 116 111. 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,