05.05.2024

Тюремний термін загрожує чоловікам, які сфальсифікували документи для ухилянта

Креатор буд

Сфабрикували документи для ухилянта. Судитимуть жителя Тернопільщини та буковинця, які “домалювали” військовозобов’язаному свідоцтва про народження двох дітей, аби “багатодітний батько” виїхав за кордон.

Свої послуги зловмисники оцінили у 10,5 тис. доларів США. Ухилянт передав їм кошти й отримав обіцяні фальшиві свідоцтва через відділення “Нової пошти”.

Проте під час перевірки документів на контрольно-пропускному пункті “Порубне” прикордонники виявили підробку свідоцтв та затримали військовозобов’язаного. Він розповів правоохоронцям про осіб, які сприяли йому у перетині державного кордону України.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох зловмисників. Їх обвинувачують у сприянні в незаконному перетину особи через державний кордон України з корисливих мотивів й пособництві у підробленні офіційних документів. Якщо провину чоловіків доведуть, їм загрожує позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,