01.05.2024

“Тиха” акція: паперових ангелів на згадку про подвиг Небесної сотні розвісили на деревах у Тернополі

Креатор буд

Традиційно із молитви розпочали тиху акцію “Ангели пам’яті” у Тернополі. Небайдужі тернополяни біля пам’ятника Небесній Сотні згадують подвиг тих, хто вісім років тому ціною власного життя виборювали європейське майбутнє України.

“Цього року ми провели акцію на один день швидше, адже долучаємося до всеукраїнської акції, яка відбудеться у Києві. Анжеліка Рудницька є організатором цієї акції”, — відзначила співорганізаторка акції, голова тернопільського осередку ГО “Асоціація жінок України “Дія” Ольга Шахін.

“Місяць лютий — це вже місяць, який передвіщає весну. І ми віримо, і надіємося, що жертва тих героїв — це передвісник відродження нашої неньки України”, зазначив директор тернопільського благодійного фонду “Карітас” отець Роман Загородний.

Запаливши лампадки біля пам’ятника Героям Небесної сотні рушили до скверу волонтерів імені Віктора Гурняка. Саме тут учасники тихої акції розвішують ангелів на деревах, вшановуючи таким чином пам’ять Героїв. Серед присутніх — мати Героя України Віктора Гурняка Марія.

Більшість учасників акції – це молодь. Напередодні вони власноруч вирізали із паперу ангелів, аби вже не вперше прикрасити ними дерева. Тут, окрім учнів гімназії “Гармонія” також студенти Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі, а також коледжу із посиленою військовою та фізичною підготовкою, що у Збаражі.

Ангелів пам’яті поклали також і до меморіальної стели воїнам, загиблим за волю України.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,