20.04.2024

Тунець із небезпечною речовиною міг потрапити на прилавки тернопільських магазинів

Креатор буд

Фото з мережі Інтернет

Риба з небезпечним “додатком”. Про тунець іспанського виробництва, що містить небезпечну речовину, просять повідомляти жителів Тернопільщини.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, фахівці отримали інформаційне повідомлення щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном. Недуга виникала наслідок споживання тунця від одного й того ж постачальника, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

Саме тому при виявленні цього продукту спеціалісти просять негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Гістамін — органічна сполука, біогенний амін, медіатор алергічних реакцій негайного типу, також є регулятором багатьох фізіологічних процесів.

До речі, непериносимість гістаміну виникає в тому випадку, коли організм реагує на продукти з високим вмістом гістаміну або на швидке вивільнення вищезгаданої хімічної сполуки в нашому організмі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,