19.04.2024

“Тривожні” кнопки встановлять у кожній школі Тернопільщини

Ваша реклама

У школах Тернопільщини встановлюють “тривожні” кнопки. До п’яти хвилин – час необхідний наряду поліції для прибуття на місце події після спрацювання “тривожної” кнопки. Цим технічним пристроєм обладнують навчальні заклади Тернопільщини.

«”Тривожну” кнопку встановлюють в школах для того, щоб у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції, який в найкоротші терміни прибуде на місце виклику для встановлення причини спрацювання кнопки чи надання допомоги у разі потреби», — розповів начальник центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області Андрій Беринда.

Основна мета встановлення тривожних кнопок — підвищити безпеку педагогів та учнів. Сигнал про спрацювання кнопки надходить на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони.

Наразі тривожні кнопки встановлено майже у 150 освітніх закладах області — це виші, коледжі, училища, школи, дитячі садочки. Планують облаштувати технічними пристроями ще пів сотні навчальних установ краю. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,