08.09.2024

Триває збір підписів: звання “Герой України” просять посмертно присвоїти воїну з Почаєва Віктору Присяжнюку

Ваша реклама

Жителів Тернопілля закликають підписати петицію про присвоєння звання “Герой України” воїну з Кременеччини Віктору Присяжнюку. Захиснику завжди буде усього 20…

Петицію про збір підписів для присвоєння відзнаки зареєструвала мама військовика Олеся Присяжнюк. У тексті документа вона відзначила, що син підписав контракт із ЗСУ, коли йому виповнилося 18 років. І сміливо долучився до оборони Батьківщини після повномасштабного наступу окупантів.

“З початком військової агресії росії проти України в лютому 2022 року, Віктор з перших днів став на захист своєї країни. Служив у військовій частині А3215 старшим навідником 2 гармати 1 артилерійського взводу 6 артилерійської батареї 2 артилерійського дивізіону та сумлінно виконував свої обов’язки. Також завжди підтримував своїх побратимів, був вірний їм та своїй державі”, — йдеться у повідомленні.

Віктор загинув торік у вересні на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу. Рідні героя вважають, що чи не найбільше, що можуть зробити люди в подяку воїну за мужність та оборону — підписати петицію про присвоєння йому найвищої державної нагороди.

Більше про подвиг Віктора Присяжнюка та спогади близьких про воїна — у сюжеті. Його ми зняли у день прощання з героєм.



Джерело | Т1 Новини