02.05.2024

“Труха Україна” допомагає та підтримує: діти в центрі реабілітації Тернополя отримали допомогу від Максима Лавриненка

Креатор буд

Солодощі, іграшки та радісні емоції. Діти в центрі реабілітації Тернополя отримали допомогу від “Труха Україна”. Засновник відомого телеграм-каналу Максим Лавриненко особисто поспілкувався з вихованцями та спеціалістами про нагальні потреби установи, аби пізніше реалізувати їх за кошти благодійного фонду.

Підтримувати не лише інформаційно, але й гуманітарно. З початком війни “Труха Україна” надала всебічну допомогу, як військовим, так і постраждалим українцям в рамках програми “Труха Допомагає”. Кажуть, у період війни така допомога є неабияк потрібна.

“Під час війни треба ще більше згуртуватися, допомагати. Багато людей волонтерять, працюють багато фондів. Мені здається, у суспільстві ще так ніколи не допомагали, не підтримували один одного”, — відзначає засновник телеграм-каналу “Труха-Україна” Максим Лавриненко.

Максим Лавриненко завітав до нашого міста на численні прохання підписників телеграм-каналу “Труха Тернопіль”. Кажуть, канал, це важливий ресурс для українців, які шукають інформацію про війну.

“Підписники з Тернополя нам пишуть, що допомога військовим — це класно, але зверніть увагу на інші галузі. І оскільки я сам батько, я розумію, що варто допомогти дітям. І ми приїхали сюди”, — зауважив Максим Лавриненко.

Канал є потужним інструментом для боротьби із російською пропагандою з перших днів повномасштабного вторгнення.

“Допомагаємо постійно військовим, сім’ям, які постраждали від прильотів ракет. До повномасштабного вторгнення, коли ми ще були “Труха Харків”, ми теж допомагали — збирали кошти постраждалим у резонансних ДТП, пожежах. Всі чотири роки допомагаємо людям у скруті”, — пояснив Максим Лавриненко.

За словами Максима, команда завжди прислухається до порад, критики та пропозицій. Впевнено додають, що запити їхніх підписників завжди вислухані. Адже команда відкрита для комунікації.

Аби розширити спектр допомоги під час цього візиту до Тернополя Максим Лавриненко поспілкувався з керівницею Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації Наталії Турецької. Водночас, дізнався про їхні нагальні потреби, які пізніше реалізує за кошти благодійного фонду.

“Взаємодія з благодійниками дасть можливість нам виконувати ту функцію, на яку ми зрештою створювалися. Якщо говорити конкретно про цю співпрацю, то ми обговорюємо можливість завершити ті реконструкційні роботи, які тут були розпочаті за допомогою державних проєктів. Для того, аби ми запустили окремі кімнати, для проживання і реабілітації людей, які перебувають в кризі”, — заявила Наталія Турецька.

Серед таких потреб, виокремлюють необхідність у фондових вертикалізаторах.

Аби потішити маленьких дітей, Максим Лавриненко привіз із собою солодощі, іграшки, а основне — увагу. Поспілкувався з психологами, реабілітологами та навіть з каністерапевтом.

Окрім того, маючи великий медіаресурс, команда “Трухи” має можливість розказувати про проблеми та потреби, як наприклад про дитячі центри, на велику аудиторію. Таким чином, «Труха Україна» надає всебічну допомогу українцям, підтримує інформаційний фронт та прислухається такими проєктами до своїх підписників.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,