28.03.2024

Третя дози вакцини таки буде: кому колотимуть і яка ситуація з COVID-19 на Тернопільщині

Креатор буд

Все більше інфікованих дітей. І в МОЗ анонсували третю дозу вакцини. Тернопільські інфекціоністи підрахували, що зараз в день на COVID-19 хворіє 60-80 дітей. Статистика лякає, адже новий штам вірусу вражає наймолодших.

Загалом, ситуація в області залишається напруженою. І за прогнозами експертів –  цього тижня  нових випадків буде більше.
Епідеміологи називають це хвилею сезонного підйому захворюваності.

Зараз у медзакладах Тернопільщини заповненість ліжок – 50%. А найвищий показник захворюваності зафіксували на Збаражчині. Окрім цього, багато хворих у колишніх Гусятинському, Заліщицькому та Борщівському районах. Про це розповів заступник директора з дослідження біологічних факторів, лікар-епідеміолог ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Володимир Паничев. Він зазначив, що на території області є спалах коронавірусної інфекції. Його зафіксували у Ланівцях в інтернаті для людей похилого віку. Наразі ситуацію там стабілізували.

Тим часом медики наголошують – вакцинація може стримати темпи хвороби. І в тоді, як частина населення не довіряє вакцинам, в МОЗ кажуть про можливе введення третьої дози.

Отримати таке щеплення зможуть усі хто приймають гормональну терапію, пережили трансплантацію органів, або мають імунодефіцитні та імуносупресивні стани.

За вихідні, 23-24 жовтня в нашій області щепились понад 11 з половиною тисяч людей.  Більшість отримали лише першу дозу вакцини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,