08.09.2024

Трагічно обірвалося життя оперного співака Павла Приймака з Тернопільщини

Ваша реклама

В аварії загинув знаний український оперний співак і камерний співак, соліст Національної опери України, заслужений артист України Павло Приймак. Життя уродженця Тернопільщини обірвалося на 56 році життя.

Про загибель співака повідомила його колега Лідія Макаренко-Іванюта.

“Вічна пам’ять… Величезна втрата….. На 56 році життя трагічно обірвалося життя нашого колеги, доцента кафедри вокального мистецтва НАКККіМ, Заслуженого артиста України Павла Івановича Приймака.

Сталася жахлива ДТП і п.Павло загинув на місці…..

Тільки вчора ми з п. Павлом обговорювали постановку “Наталки Полтавки” в Академії, Павло Іванович вже домовився за залу, вже розпочалися репетиції, почав підшукувати декорації……”, — йдеться у повідомленні.

Співчуваємо рідним і близьким Павла Приймака. Вічна пам’ять талановитому земляку.

Довідка. Павло Приймак народився 9 липня 1968 року у Садках Заліщицького району. Після закінчення місцевої школи навчався у Чернівецькому музичному училищі, Київській консерваторії.

Павло Приймак мав почесну відзнаку Міністерства культури і туризму, 3-тю премію 1-го Міжнародного конкурсу імені М. Лисенка (Одеса, 1992). Він був лауреатом багатьох міжнародних і Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.

Від 1993 року був солістом Національної опери України. Гастролював у Великій Британії, Данії, Іспанії, Канаді, Німеччині, Польщі, Португалії, Російській Федерації, Угорщині, Узбекистані, Франції, Швейцарії та інших країнах.

Разом із братом Петром видали збірник колядок, щедрівок та віншувань із власного репертуару.

 

 

 



Джерело | Т1 Новини