03.05.2024

ТНПУ — найкращий педагогічний заклад в Україні: сьогодні першокурсників посвятили у студенти

Ваша реклама

 

Першого вересня у стінах університету знову гамір та сміх — студенти повернулись з канікул. А свій перший крок у доросле життя зробили понад півтори тисячі першокурсників Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Від сьогодні абітурієнти урочисто посвячені в студенти вишу.

З цінними настановами та словами привітання до першокурсників звернувся ректор та професор університету Богдан Буяк.

“Патріарх Йосип Сліпий сказав, легендарні слова — освіти не буває без віри. І я вірю в те, що в кожної людини є своєрідних два крила: віра і мудрість. І я сьогодні бажаю вам, мудрим людям, які обрали достойний заклад вищої освіти — вірити. Вірити в свій правильний вибір. Вірити в те, що ви не помилилися і ви обрали той життєвий шлях, який принесе вам певні матеріалі блага, певні дивіденти людського ставлення, патріотичне становлення”, — заявив ректор Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка.

Починаючи з 2014 року, студенти усіх факультетів допомагають Збройним силам України. А після початку повномасштабного вторгнення на базі університету заснували волонтерський штаб. Сьогодні уся університетська родина схиляє голову перед тими, хто нас захищає. Є серед воїнів і ті, хто здобував освіту в ТНПУ.

“Подякувати їм за те, що вони сьогодні дали можливість як мінімум провести цю посвяту, як мінімум, вийти в очний формат, і як максимум забезпечать нам впродовж цього навчального року очне навчання і прекрасні зустрічі з вашими наставниками, з викладачами університету”, — зазначив Богдан Буяк.

Молитвою привітав молодь з початком навчання капелан університету отець Віталій Козак. А студенти поклали квіти до пам’ятника Гнатюка.

Першу залікову книжку вручили найкращій студентці Центру доуніверситетської підготовки, першокурсниці факультету іноземних мов Ілоні Федчишин.

“Україна переможе, а ми будемо відбудовувати її. Плекати її духовні та інтелектуальні цінності та традиції. Та дбати про розвиток та освіту”, — розповіла Ілона.

Студмістечко ТНПУ та 10 факультетів, державне замовлення на яке вступило понад 700 абітурієнтів цього року. Це лише мала частина переваг університету, тому багато здобувачів освіти не сумніваючись обирають його .

“Факультет філології і журналістики я поставила першим пріоритетом. Оскільки інших університетів я не розглядала. Я знаю, що у цього університету своя історія, свої гарні традиції, і багато моїх знайомих які тут навчаються, їм тут дуже подобається”, — відзначила першокурсниця факультету філології і журналістики Олена Букшак.

“Насамперед тут дуже хороша викладацька школа, багато моїх друзів тут навчалось. Також моя тут мама, на відмінно закінчила університет. І зараз дуже гарних фахівець своєї справи. Мені тут дуже подобається”, — заявив першокурсник фізико-математичного факультету Андрій Савчин.

“Кожний першокурсник хоче запам’ятати цей день як свято початку нового етапу у своєму житті. Я не зовсім переживаю, я щаслива що можу навчатися в Тернопільському національному педагогічному університеті, що доля дала мені таку можливість”, — сказала першокурсниця інженерно-педагогічного факультету ім. Володимира Гнатюка.

А ще у 2023 році Тернопільський педагогічний університет отримав першість у Всеукраїнському рейтингу серед педагогічних закладів вищої освіти. А оскільки кількість охочих вчитись тут зростає — з 4 до 8 вересня у ТНПУ оголосять додатковий набір на бакалаврат, а з 2 по 6 жовтня на магістратуру.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,