18.04.2024

ТНПУ — найкращий навчальний заклад “Народного бренду” 2022

Креатор буд

Тернопільський національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка – переможець конкурсу “Народний бренд” у номінації “Вищі навчальні заклади”. Ця відзнака — результат праці всієї академічної родини, випускників, студентів, викладачів, наголошує ректор вишу.

“Вдвічі приємніше приймати таку відзнаку народного визнання втретє за останні 5 років. Це теж ознака стабільності, прогресу і розвитку”, — заявив ректор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Богдан Буяк.

ТНПУ традиційно у першій трійці рейтингу педагогічних закладів освіти України і два роки поспіль був першим, додає ректор. Цьогоріч університет очолив рейтинг за кількістю випускників педагогічних спеціальностей, які отримали від Міністерства освіти і науки фінансову допомогу на першому робочому місці. Цьому успіху передували і складні виклики – такі як ковід у 2020 і повномасштабна війна у 2022-му.

“Спільно в колективі народилася ідея створення екосистеми, такої концепції “SMART-ТНПУ” – розумного університету. І якраз впродовж останніх трьох років ми розвивали цю екосистему, ми намагалися зробити якісним доступ до навчального процесу для всіх здобувачів, — відзначив Богдан Буяк. — А цього семестру, дякувати Богові та нашим Збройним силам, спромоглися для першого курсу стовідсотково організувати навчання в очному форматі”.

Протягом п’яти років в ТНПУ започаткували 53 нових освітніх програми. Загалом вже діє 128. У тому числі освітньо-наукових і програм підготовки. За ними навчаються студенти із усієї України, зокрема, Маріуполя, Харкова, Херсона і не тільки. Чимало студентів захищають магістерські будучи на передовій.

“Я хочу подякувати нашим ЗСУ, кожному представнику нашого університету, який сьогодні взявся боронити нашу державу. Також хочу подякувати кожному працівнику нашої академічної родини за той внесок, який вони роблять в наближення такої бажаної перемоги.

А ще ректор подякував усім, хто голосував за педагогічний університет у конкурсі “Народний бренд” 2022, і завдяки кому ТНПУ став найкращим навчальним закладом у номінації.

Додамо, Волонтерський центр університету заснували 25 лютого 2022 року. За цей час для потреб військових закупили автомобіль, 7 радіостанцій, тепловізор. Облаштували 7 Пунктів укриття, де може розміститись до 4 600 осіб.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,