26.04.2024

Тернополяни збирають літературу, щоб поповняти фонди пошкоджених окупантом книгозбірень

Ваша реклама

Бібліотеки на деокупованих територіях потребують допомогу. У Тернополі розпочали збір книг для бібліотек, які постраждали в наслідок окупації російських військ. Благодійна акція триватиме до 1 квітня. Які книжки можна приносити і куди саме — дізнавалися наші журналісти.

Збір організували у тернопільській обласній бібліотеці для дітей. Тут радіють, адже щодня отримують по кілька примірників від небайдужих краян.

Загалом через злочинні дії російської армії знищено більше 100 бібліотек, 250 пошкоджено, в 21 бібліотеці не зберігся жоден документ. У Тернополі ж взялись виправляти наслідки нападів країни-агресора і допомогти постраждалим книгозбірням на сході та півдні країни.

“Ми організували таку акцію, бо діти не повинні страждати від війни”, — відзначила заступниця директора Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надія Чайківська.

На даний час в бібліотеку принесли вже 25 книг, проте пані Надія очікує, що до кінця акції зможуть зібрати в рази більше. Окрім того, літературу можна приносити не лише дитячу, але й для дорослих. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,