03.05.2024

Тернополяни влаштували екоакцію – прибирання на каяках

Креатор буд

#ПЛОГІМОІЗБЯРОЗОЮ. Черговий тур екоакції з акваплогінгу відбувся у Тернополі. Понад 20-ть активних містян зібралися на Дальньому пляжі, аби відпочити активно і корисно – прибрати територію головної акваторії міста на каяках.

Тернопіль став шостим містом, де представники освітньої платформи “ЕКОсвідомість Дніпра” та торгової марки “Бєлая Бяроза” організували такий активний відпочинок. Про це зазначив менеджер з регіонального розвитку компанії “Бєлая Бяроза” Володимир Логвін.

Окрім того, за словами територіального менеджера з розвитку компанії “Бєлая Бяроза” Володимира Сіманюка, люди дізнаються про шуршики, якими набивають пуфи. Або як повторно використати обгортку від морозива, яка не розкладається у природі.

Доєднаються до створення таких шуршиків і учасники акції. Але вже після прибирання. А перед запливом їм провели обов’язковий інструктаж. Як сидіти у човні, тримати весло, підпливати до берегів і збирати сміття.

Учасники рухалися попри берег, де збирається найбільше сміття: біля причалів, у заростях.

За свою активну участь у прибиранні Тернопільського ставу на каяках тернопляни отримали приємні екопризи, зокрема, сумки, гамаки, і звісно, морозиво “Бєлая Бяроза”, яке, наголосили у компанії, виготовляють на Тернопільському заводі із натуральних продуктів місцевих фермерів.

Додамо, освітню програму “Екосвідомість Дніпра” заснували 2,5 роки тому. Екоініціативи почали підтримувати великі бізнеси. І вже цього року, у спільній співпраці із компанією “Бєлая Бяроза”, започаткували акцію із акваплогінгу.

Акції в рамках проєкту #ПЛОГІМОІЗБЯРОЗОЮ вже провели у Дніпрі, Києві, Запоріжжі, Черкасах, Одесі і Тернополі. Хто не зміг долучитися до акції може підтримати екоініціативу інакше: збирати обгортки з-під морозива, порізати їх ножицями, а готові шуршики віднести до компанії “Бєлая Бяроза”, що на вулиці Поліська, 10 у Тернополі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,