24.04.2024

Тернополянам презентували унікальні дослідження голодів, які пережив український народ

Креатор буд

Десять мільйонів українців загинули через масові штучно створені голодомори. Таким методом нещадно вбивав комуністичний тоталітарний режим.

За першу половину ХХ століття над українцями проводили експеримент, який передбачав повну конфіскацію їжі і зерна. Зараз ці суворі реалії минулого вивчають у Інституті дослідження голодомору. Результати праці представники закладу активно поширюють серед молоді

Останні із досліджень тернопільським студентам презентував заступник директора Інституту дослідження Голодомору та національного музею Голодомору-геноциду Іван Петренко.

Він відзначив, що фахівці підготували велике наукове видання, яке називається “Чорні дошки Чернігівська область”. Воно на основі архівних документів розкриває механізм застосування “чорних дошок” під час голодомору геноциду. Також науковцями інституту було підготовлено науковий посібник для вчителів, який називається “Голодомор 1932-32 рр. – геноцид української нації.

Чоловік зазначив, усі книги та наукові праці передадуть тернопільським бібліотекам для того, щоб із дослідженнями могли ознайомитись усі охочі.

Під час доповіді він розповів, що у 1954 році було визначено основні принципи голодів, зокрема, знищення інтелігенції і селян, української автокефальної православної церкви.

Долучились до заходу, присвяченого дослідженню питання винищення українців, студенти історичних факультетів місцевих університетів.

Відвідувач дійства студент Михайло Паньків відзначив, що якщо ми знаємо історію своєї держави, то ми можемо далі робити, якісь висновки далі жити спокійно.

В Україні Голодомор 1932—1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу у 2006 року. Тоді відповідний закон ухвалила Верховна рада. А за кордоном це визнали лише 18 країн світу.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко заявив, що йому прикро, що сьогодні не визнали голодомор і штучні голодомори як геноцид більшість країн цивілізованої Європи. Він підкреслив, що Німеччина, Ізраїль і Велика Британія купували у Радянського Союзу зерно і хліб.

Окрім лекції усім присутнім показали ролик присвячений масовим голодам та голодомору в Україні. Він створений працівниками Національного музею Голодомору-геноциду  у Києві.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,