27.07.2024

Тернополян запрошують долучитися до фотоконкурсу “Вікі любить пам’ятки”

Ваша реклама

Фото: sputnik.ck.ua

Всі охочі можуть надіслати свої світлини на конкурс “Вікі любить пам’ятки” та здобути призи. Конкурс стартує з 1 жовтня і триватиме по 31 жовтня. Він має на меті зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Долучитися до конкурсу можуть усі охочі українці. Конкурсантам слід протягом жовтня слід завантажувати на Вікісховище роботи власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток. З безпекових міркувань завантажувати можна лише світлини та відео, що були зроблені до 30 червня 2023 року (включно), інформують у Тернопільській ОВА.

Конкурсні списки складаються з понад 95 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх регіонів України. За попередні роки понад три тисячі учасників та учасниць завантажили 366 тисяч світлин майже 40 тисяч об’єктів культурної спадщини — культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для Вікіпедії. Конкурс “Вікі любить пам’ятки” має на меті це виправити.

Конкурс є вкрай важливим, оскільки через широкомасштабне вторгнення росії в Україну сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Кожна світлина має цінність, адже зберігає пам‘ять про культурну спадщину України, її неповторність.

Переможці конкурсу отримають цінні призи від організаторів — громадської організації “Вікімедіа Україна”. Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні. Як взяти участь у конкурсі, дізнавайтеся за посиланням.



Джерело | Т1 Новини