05.05.2024

Ліки від ковіду: тернополян закликають долучитися до випробувань препарату

Ваша реклама

Охочі українці мають змогу приєднатися до досліджень медикаментів проти коронавірусу. Вони допоможуть визначити ефективність ліків у боротьбі з коронавірусом.

Клінічні випробування допомагають виявляти та підтверджувати властивості  лікарських засобів, виявляти реакції на них тощо. Вони необхідні, щоб підтвердити безпечність та ефективність ліків. Проте перед тим, як залучати до досліджень людей, спеціалісти вивчають реакції і вплив медикаментів.

Перед тим, як залучати до тестування людей, науковці проводять доклінічне дослідження ліків. Вони вивчають специфічну активність та безпечність препаратів. Після цього науковці проводять клінічні випробування — чотири фази клінічних досліджень. В Україні найчастіше проводять дослідження III фази, до яких залучають тисячі пацієнтів, повідомили в МОЗі.

Клінічні дослідження проводяться для вивчення ефективності застосування препаратів під час лікування пацієнтів із захворюванням COVID-19. На сьогодні таких досліджень  – 31, їх перелік можна знайти на сайті Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України за профілем випробування «COVID-19».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,