19.04.2024

Тернопільський музей відсвяткував подвійне свято та показав відвідувачам унікальні надбання

Креатор буд

Міжнародний день музеїв відзначають із 1977 року. Традиційно у цей день вхід у всі музеї є безкоштовним, а працівники закладів організовують різноманітні цікаві атракції.

Для Тернопільського обласного художнього музею це свято є подвійним. У травні 2021 тут відзначають не лише Міжнародний день музеїв, а й 30-річчя з часу заснування закладу. Спеціально до цієї дати відкрили виставку із найцікавішими експонатами, які надійшли у фонди музею за останні 10 років.

Загалом, впродовж року в обласному музеї організовують близько 30-ти виставок. Як зазначає заступниця директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик, нерідко митці дарують їм твори зі своїх експозицій. Саме таким чином фонди музею оновлюються, а кількість експонатів постійно зростає.

Є у художньому музеї Тернополя унікальні картини, книги та пам’ятки культури. Серед них – вирізьблене з дерева розп’яття Ісуса Христа, яке датують кінцем ХVII століття. Його свого часу подарував музею предстоятель Української Автокефальної Церкви митрополит Мефодій.

В честь свята працівники музею отримали чимало привітань. За високий професіоналізм, відданість своїй справі та вагомий внесок у розвиток культури їх нагородили почесними грамотами та преміями.

Відвідати виставку, присвячену 30-річчю Тернопільського обласного художнього музею, містяни можуть до 1 червня 2021 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,