20.04.2024

Тернопільський міні-садочок «Бебіко» отримав фінансування до кінця року

Ваша реклама

Маша – сонячна дитина. Їй вже вісім років, вона ходить до школи, але любить навідатися і до свого колишнього садочка – «Бебіко». Матір дівчинки розповіла: самі вони з Озерної, сюди прийшли одразу, як заклад відкрився, чотири роки тому. Адже у звичайному садочку малечу із синдромом Дауна не сприймали.

Мама дівчинки Марія зізналася, що більше, ніж три роки дитина відвідувала заклад безкоштовно. Жінку приємно дивувала відсутність грошових внесків.

За словами голови громадської організації «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «Бебіко» Ольги Гордієнко, садочок для малюків віком від двох до п’яти років діє вже четвертий рік.

Наразі міні-садочок відвідує вісім “сонячних” діток. Вони тут у будні із 9.15 до 17.15. Малюків годують, за ними доглядають. Для батьків всі послуги безкоштовно, тому фінансування роботи закладу є завжди актуальним. Останнім часом труднощі з коштами виникали через пандемію.

Але наразі фінансове питання вирішили. Громадська організація виграла конкурс від Фонду соціального захисту інвалідів і отримала кошти на роботу до кінця року.

Ольга Гордієнко відзначила, що за ці гроші у садочку є змога закупити навчальні матеріали. Також у  «Бебіко» оплатили теплопостачання, бо мали заборгованість. Повернулися до роботи і виховательки.

Такий конкурс ГО “Бебіко” виграла першою в області, додала Ольга Гордієнко. Фінансування будуть намагатися отримати і на наступний рік, на який вже мають чимало планів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,