26.04.2024

Тернопільські синоптики спрогнозували, яким буде продовження осені

Креатор буд

Сьогодні, 23 вересня, в Україні  найхолодніше з-поміж усіх країн Європи. Такою інформацією просто приголомшила користувачів соцмереж метеорологиня Наталка Діденко.

В той час на території країни уже є заморозки і навіть випав сніг.  Так, на горі Піп Іван у Карпатах засніжило, а температура повітря опустилась на 4 градуси нижче нуля.

Аномально холодна погода у вересні триває не перший день. Тож чи не вплинуть температурні умови на сільськогосподарські угіддя Тернопільщини? Фахівці запевнили, найбільш чутливі до таких змін культури аграрії вже зібрали.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимира Стахова, незначне похолодання не вплине негативно на урожай. Навіть ймовірно буде покращення збільшення валу. Всі погодні умови на сьогоднішній день сприяють вирощуванню сільськогосподарських культур.
Окрім цього, у департаменті агропромислового розвитку зазначили, цьогоріч Тернопільщина увійде в п’ятірку областей України за найвищою урожайністю.

Стосовно ж погоди, то тепла краянам слід чекати аж через тиждень. У обласному гідрометцентрі зазначили, сьогодні на Тернопільщині дощитиме, а денна температура коливатиметься від 9 до 14 градусів із позначкою плюс. В п’ятницю на Тернопільщину прийде новий циклон та тепліше не стане.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,