29.03.2024

Тернопільські лікарі розповіли, як змінилась ситуація з пандемією

Ваша реклама

Три роки пандемії коронавірусу. 11 березня минуло три роки від моменту оголошення ВООЗ пандемії коронавірусу в світі. За цей період в Україні на цю недугу перехворіло понад 5 мільйонів українців. На жаль, понад 100 тисяч осіб померли від наслідків, які спричинив коронавірусу.

За три роки медична система України перейшла від своєрідного шоку у лікуванні до чітко вироблених методів ефективного подолання корони у пацієнтів. Однак деякі методи і підходи до боротьби з вірусом залишилися. Як боролися з недугою на початку пандемії і як її сприймають зараз тернопільській медики — читайте далі.

Зараз у коридорах тернопільських лікарнях небагато інфікованих ковідом. В міському інфекційному відділенні наразі перебуває лише 8 пацієнтів, хворих на коронавірсу. А у 2020-2021 роках тому тут був бум захворюваності. Медики розповідають, щоб помістити усіх хворих їм доводилося під палати переробляти і навчальні кімнати, де читали лекції студентам. Тоді у відділенні перебувало понад 60 хворих.

Хоча хворих поменшало в рази, лікарі і медсестри  все ж одягають захисні костюми. Лікарка-інфекціоністка Світлана Сніцаренко показала журналістам палати, де лежать пацієнти і медичне оснащення.

Раніше всю апаратуру для промивання бронхолегеневого дерева, відсмоктування рідин, слизу активно використовували. Зараз пацієнти її просто не потребують. За словами лікарки, за три роки відділення оснастили найсучаснішою медтехнікою. Її передавали волонтери, благодійники, частину закупили за бюджетні гроші. Тоді ніхто не знав що це за хвороба і які її наслідки.

Світалана Сніцаренко пригадує, що перший хворий, в якого була підозра на коронавірус поступив із усіма симптомами корони. Однак випадок не підтвердився.

У кожну палату провели кисневі точки. Адже тоді пацієнти постійно потребували кисню. Але часто важких хворих це не спасало. Перший пацієнт, в якого підтвердився коронавірус — помер.

Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,