27.04.2024

Тернопільська міська рада звернулася до НАТО з проханням закрити небо над Україною

Креатор буд

Просять про захист України. Депутати Тернопільської міської ради підтримали звернення до НАТО та керівництва європейських країн з проханням закрити небо над України від російських агресорів.

Зокрема депутати звернулися до Президента США, Президента Франції, Канцлера Німеччини, Прем’єр-міністра Великобританії, Генерального Секретаря НАТО, урядів та парламентів країн-членів НАТО, послів та дипломатичних корпусів усіх держав НАТО щодо підтримки прохання Президента України  Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

“Вже одинадцяту добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням авіації, балістичних ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню.

Управління Верховного комісара ООН із прав людини повідомило, що з 4:00 год. 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 331 загиблий, із яких 19 дітей та675 поранених, серед яких 31 дитина. Зруйновані лікарні, школи, дитячі садки – така ціна зволікання впровадження зони А2/AD над територією України!”, – йдеться у документі.

Окрім цього, депутати звернулися до міст-побратимів та міст-партнерів міста Тернополя з проханням ініціювати звернення до керівництва своїх держав, аби ті подбали про закриття неба над Україною.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,