26.04.2024

Тернопільська хорова капела «Зоринка» перемогла на конкурсі в Польщі

Креатор буд

Народна хорова капела «Зоринка» перемогла на Міжнародному фестивалі церковної музики в Польщі здобула ще одну престижну перемогу для Тернополя.

Ці вокальні-змагання відбуваються вже ювілейний 40 раз. На цьогорічний конкурс запросили колективи з різних країн, які займали призові місця у минулі роки. Тернопільський хор «Зоринка» не просто зміг потрапити до переліку кращих за історію існування конкурсу, а й вибороти перше місце.

За перемогу в конкурсі змагалися 22 колективи з різних країн Європи. Для хористів тернопільської «Зоринки» ця поїздка була далеко не першою за кордон. Та все ж зізналися, перед виступом хвилювався кожен, адже дуже хотіли показати високий рівень виконання.

Виступи учасників оцінювали фахівці з провідних музичних закладів Європи. Експерти відзначили виступ тернопільського колективу. Зі сцени юних вокалістів проводили гучними аплодисментами.

У колективі кажуть, ніколи не зупиняються на досягнутому, адже попереду ще багато вершин, на яких хочуть аби засяяла тернопільська «Зоринка».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,