18.10.2024

Тернопіль — перше місто, де створили реєстр переданої допомоги для ЗСУ

Ваша реклама

Усе, що з Тернополя передали на фронт — у реєстрі. Міськрада створила таку базу даних, або зробити прозорою систему видачі та отримання необхідних речей.

За час війни місто передало тонни допомоги для ЗСУ і саме реєстр дозволяє побачити цей перелік. Аби ознайомитися з ним, необхідно перейти на офіційний сайт Тернопільської міської ради, обрати розділ “Електронні сервіси”, і відповідно, реєстр переданої допомоги.

Начальниця управління цифрової трансформації та комунікації зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич, у реєстрі по підпунктах розписано все, що зроблено для ЗСУ, про фінансову підтримку військових частин.

“Це ті кошти, які безпосередньо перераховані з міського бюджету на рахунки військових частин. Окрім того, у базі даних є інформація про придбану техніку, інші інструменти обладнання, одяг та взуття”, — відзначає Мар’яна Зварич.

Список не завершується й на одязі, тут можна відкрити ще 8 вкладок з інформацією про передані автомобілі, запчастини чи пальне.

Враховуючи воєнний стан і обмеженість інформації для доступу публічності, у реєстрі тимчасово закрили інформацію про кількість допомоги. Не вказують також і військові частини, які підтримують. Ці дані стануть публічними після завершення воєнного стану.

Реєстр будуть постійно доповнювати, коли відправлятимуть нову допомогу для наших воїнів. Наразі інформація вказана станом на листопад 2023 року. Особиста співпраця з командувачами військових частин добре налагоджена, тому на фронт вирушає ті речі, яких потребують захисники.

“Будь-які закупівлі проводяться через казначейські рахунки з використанням системи ProZorro. Ми отримуємо офіційний лист-звернення від військової частини з підписом командира військової частини. На підставі цього проводять закупівлі і далі відповідно до рішення виконавчого комітету на підставі актів прийому передачі допомогу передають від міської ради до тієї військової частини, яка зверталась з певним зверненням про потребу”, — пояснює міський голова Тернополя Сергій Надал.

А потреби бувають різні, від робочих інструментів до, наприклад, приладів нічого бачення. Більше — дивіться.



Джерело | Т1 Новини