27.07.2024

Тернопіль без бар’єрів: як понизили з’їзд до пішохідного переходу на Камінній

Креатор буд

Доступне середовище. У Тернополі реалізують проєкт “Місто без бар’єрів”. Фахівці ремонтують локації, щоб вони стали доступними і для маломобільних груп населення. Сьогодні наші журналісти разом з активістами інспектували оновлений з’їзд до пішохідного переходу на Камінній.

Отож Тернопіль роблять містом без бар’єрів. У рамках проєкту ” Місто без бар’єрів”  створили спеціальну карту, куди внесли всі місця, які потребують реорганізації. Загалом оглянули понад 600 об’єктів, відзначає член громадської групи при Тернопільській міській раді Петро Пановик. Він пояснює, суть карти у тому, щоб візуально побачити усі локації, де є бар’єри, а також місця, де ремонт вже провели.

Можна натиснути на будь-який об’єкт і дізнатись інформацію про нього або розглянути фотографію, відзначає Петро.

Якщо іконка на карті червона, то пониження відсутнє, жовте – воно недостатнє, зелене – пониження вже зробили. Від початку року в Тернополі такий ремонт провели майже на 10 об’єктах.

“Наступне перехрестя, яке ми думаємо робити — біля центрального універмагу, вулиці Руської, бульвар Шевченка, — відзначає начальник управління ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. — Роботи будуть продовжуватись до кінця року. Наприклад, зараз на Володимира Великого працюємо, на вул. Збаразькій”.

В міській раді запевняють, роботи триватимуть доти, поки Тернопіль повністю не стане містом без бар’єрів.

Тернополянин Тарас Хоміцький тавкож долучився до реалізації такого проєкту міської ради. Розповідає, разом з однодумцями складали список пішохідних переходів, які потребують першочергового пониження. Сьогодні Тарас  інспектував один з таких на вулиці Камінній. Чоловік зізнається: думав, буде набагато гірше. Та користуватися ним можна.



Джерело | Т1 Новини