20.04.2024

Терміново скликати сесію Тернопільської обласної ради вимагають депутати від “ЄС”

Креатор буд

Терміново скликати сесію Тернопільської обласної ради вимагають депутати від фракції “Європейська солідарність”. Востаннє обранці збиралися ще 18 серпня. За майже 3 місяці в області назбиралося багато питань, які потребують негайного вирішення, переконані у політсилі.

“Опалювальний сезон в школах не розпочався, діти пішли вимушено на канікули. І ми по сьогодні не знаємо, яка буде доля освітніх закладів Тернопільщини після того, як діти вийдуть з канікул”, — відзначив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

Ще одна проблема – із тижневим запізненням до тепла підключили медичні заклади області.

За словами Степана Барни, хворі люди у ковідних лікарнях або медзакладах іншого спрямування лікуються у напівхолодних приміщеннях. Це є серйозна підстава для того, щоб скликати сесію Тернопільської обласної ради.

За 9 місяців поточного року у бюджеті області сформувалися 42 мільйони гривень вільних залишків, відзначив Степан Барна. І на його думку, ці кошти треба спрямувати на вирішення проблем медицини, зокрема на зарплату лікарям, оплату енергоносіїв, а також на допомогу людям, які захворіли на ковід і лікуються стаціонарно чи амбулаторно.

“Щоб покласти людину зразу виставляється список необхідних медикаментів, під цей список людина може лягти в лікарню або не лягати, бо сенсу не має”, — підкреслив Степан Барна.

У цьому особисто переконався депутат Тернопільської районної ради Володимир Байгер. Чоловік розповів, рік тому переніс ковід у важкій формі. На лікування витратив близько 250 тисяч гривень.

“Тільки завдяки друзям, родині, дітям вдалося вижити. Я думаю, ми мали би все зробити для того, щоб люди були з киснем. Бо якщо тобі сьогодні капали на 100 тис. лікування, а ввечері немає кисню, то всі ці гроші пропали”, — пигадав Володимир Байгер.

Врятувати медицину Тернопільщини, виділити кошти на енергоносії, аби комунальні заклади області були із теплом, забезпечити хворих на ковід ліками і киснем – це лише частина важливих питань, вирішити які терміново мають депутаи Тернопільської обласної ради, наголосили у фракції ЄС. Тому закликають негайно зібрати сесію Тернопільської обласної ради.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,