24.04.2024

Тепла чи дощова: якою буде осінь на Тернопільщині

Ваша реклама

Одного дня спека, а вже іншого злива. Така погода збивала жителів Тернопільщини з пантелику весь останній літній місяць. Та і перший тиждень осені  видався не надто теплим. Тернополяни відзначили, що мінливість погоди відчули.

Найперше не розуміли залишати вдома верхній одяг, чи брати з собою парасольки. Та вже цього тижня, зауважили синоптики, буде дещо передбачуваніше. Але, не тепло.

За словами завідувачки сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського гідрометеоцентру Оксани Озимків, погода буде мінливо-хмарною.

Оксана Озимків розповіла, що синоптики сподіваються на достатню кількість сонечка, вітер північно-східного напрямку не є наскільки теплий, повітряна маса все ж таки буде прохолодною. Будуть холодніші ночі 4-9°. Вдень температура повітря від +14-19°. За даними Гідрометцентру показники вересня очікуються в межах кліматичної норми. Норма на вересень – це неповних 14°тепла, кількість опадів передбачається також близькою до кліматичної норми а саме 90% .

Через різкі перепади атмосферного тиску, вологості, температури повітря у людей доволі часто виникає дискомфорт, розповіли журналістам самі тернополяни. Такі осінні температурні стрибки особливо відчувають ті, хто є метеозалежним, в них погіршується стан здоров’‎я.

Та незважаючи на таку мінливу погоду зараз, осінь все ж обіцяє бути не надто холодною, запевнили синоптики.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,