19.04.2024

Тарифи, транспорт, освітні питання: головні рішення сесії Тернопільської міськради

Креатор буд

Звернення до центральних органів влади, земельні питання та новий предмет у школах Тернополя. Майже сотню питань розглянули сьогодні на Третій сесії Тернопільської міської ради.

Одним з перших обранці підтримали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-Міністра щодо тарифної політики. Депутати тернопільської міськради вимагають від Уряду провести перерахунок оплати за січень 2021 року, аби зменшити платіжки, а також скасувати рішення НКРЕКП про збільшення тарифів на послуги транспортування природного газу.

«Ті рішення, які прийняла Верховна Рада – це є фікція. Жодна з політичних партій, які присутні у ВРУ, не внесла пропозицій і рішень про зменшення тарифів. Вчорашнє рішення звучить як рекомендувати, розглянути, запропонувати, але аж ніяк не зменшити», – зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Відреагували на звернення до центральної влади всі політсили тернопільської міськради.

Окрім того, на сесії прийняли ще декілька звернень до органів центральної влади. Так, тернопільські обранці написали окреме звернення, аби у громадському транспорті дозволили їздити не лише в межах сидячих місць. Аргументують це тим, що епідситуація у Тернополі покращилася, а сотні людей щодня стикаються з проблемою доїзду  у години-пік.

Також на сесії депутати підтримали рішення про впровадження в школах Тернополя нового предмету – «Основи сім’ї». Його старшокласники міста почнуть вивчати вже з нового навчального року. В управлінні освіти кажуть, уже з наступного місяця експерти-методисти розпочнуть цикл навчань для педагогів.

Загалом на третій сесії депутати розглянули 98 питань.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,