26.04.2024

Сигнали тривоги та алгоритми дій: як жив Тернопіль крайню ніч

Креатор буд

Як минула ніч у Тернополі. Про повітряну загрозу у Тернополі повідомили близько 1.00 ночі. Відтак люди заради власної безпеки в укриттях та підвалах пробули до ранку.

«Ця ніч була небезпечна бо ми декілька разів отримували інформацію про можливі атаки з повітря», — відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Містян також просять повідомити про ті укриття, які цієї ночі були закритими чи неналежно підготованими, у Тернополі якомога оперативніше це питання врегульовуватимуть.

У місті з метою безпеки регулюватимуть зовнішнє освітлення вулиць і дворів. З 21.00 світло вимикатимуть. Тернополян просять у будинках робити так само, аби не освітлювати шляхи ворогу. Окрім цього на в’їздах і виїздах з міста укріплюють блокпости, вони працюватимуть у бойовому режимі. Крім того, Тернопільська область готується приймати внутрішніх переселенців з Донбасу, Харкова, Одеси та інших міст.

Усіх охочих, хто може допомогти з житлом для внутрішньопереселених, або у інший спосіб,—просять звертатися у гуманітарний штаб за номерами телефонів 063 180 38 83 або 096 337 38 70. Допомагати можна і військовим,—здавши кров для поранених. А також не забувайте контролювати ситуацію довкола власного життя та безпеки. Подробиці — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,