22.10.2024

Свято Миколая організували дітям з важкою формою інвалідності у Тернополі

Ваша реклама

Святий Миколай, ігри з аніматорами та солодкий стіл. Свято для дітей з важкою формою інвалідності організували в Тернополі активісти та доброчинці. До створення казкового настрою малюкам долучилися й учасниці громадської організації “Асоціація жінок України «Дія»”.

Отож святого Миколая продовжують зустрічати в Тернополі. У неділю, 10 грудня, із ним зустрілися дітки з інвалідністю важких форм. Вони непохитно вірять у диво, а Чудотворець стає для них реальністю кожної різдвяної пори. У програмі свята — майстер-класи, розвиваючі ігри, солодкий стіл.

Організувала зимове свято для малечі громадська організація “Рух — життя без меж”. Захід, кажуть, інклюзивний, адже до благородної справи долучилося чимало тернополян. Серед них, учні, студенти, аніматори. А головні учасники — 11 дітей.

Голова ГО “Рух — життя без меж” Олена Коваль відзначила, що такими заходами дуже хочеться показати, що життя не закінчується. І емоції, враження можуть бути доступними для кожного.

Без уваги не залишили і тих, хто для вразливих діток залишається надійною підтримкою – батьків. Вони знають, наскільки важливо забезпечити радість кожній дитині, яка переживає складнощі.

“Дуже важливо було, щоби діти та їхні батьки сьогодні зібралися. Щоби хоча б раз в рік дітей можна було вивести в оточення, яке їм близьке, як кажуть, де панує тепло, затишок. І вони могли хоча би трошки розвіятись від буденного життя. Так само ж і батьки, які постійно сидять вдома з дітками”, — заявила заступниця голови ГО “Рух — Життя без меж” Ірина Саверіна.

Учасниці громадської організації “Асоціація жінок України «Дія»” переконують, важливо створити свято для усіх, особливо для тих, хто потребує особливого підходу. Активістки уже кілька років поспіль долучаються до створення казкового настрою.
“Такі свята дуже важливі для наших жінок і матерів. Це велика підтримка дітям і точно не менша — мамам. Ми хочемо, щоб вони завжди відчували, що вони не одні, що ми є поряд. І ми завжди готові долучитися до свят, а також їм допомогти, підтримати їх”, — зазначила голова ГО “Асоціація жінок України “Дія” Ольга Шахін.

Кожен малюк написав про свою мрію в особливих, казкових листах, а вони потрапили до активісток громадської організації “Асоціація жінок україни «‎Дія»”. Тож окрім бажаних подарунків, дітки отримали унікальні, колекційні ляльки, патріотичні футболки й книжечки.

“Такі спільні подаруночки для батьків і для дітей, щоби ви разом по-творчому могли читати, розвивати діток, дивитись на цікаві розмальовки і цікаві ілюстрації”, — розповіла активістка ГО “Асоціація жінок України “Дія” Мирослава Ярмуш.

Написав їх батько Мирослави — Василь Ярмуш, аби ці книги стали ключем до невідомого, закликаючи дітей відкривати світ навколо себе та мріяти про пригоди.



Джерело | Т1 Новини