26.04.2024

Священнослужителі вітають жителів Тернопілля із Різдвом Христовим

Ваша реклама

Частина християн відзначає Різдво Христове за юліанським календарем 7 січня. З цим світлим святом вірян привітали архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ владика Василій та архиєпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ владика Нестор.

У цей священники згадують народження і життя Ісуса Христа, усі випробування, які він прийняв, аби врятувати людство. Український народ веде зараз свою боротьбу, за те, щоб жити. Такого Різдва ніхто з нас ще не зустрічав, але віримо, ми витримаємо усі випробування і здобудемо таку довгоочікувану перемогу.

Різдвяний час багатий традиціями і сповнений віри. У цей період звичні для нас речі набувають нового чудодійного забарвлення. Позаду такий складний рік, але ми витримали випробування, як колись їх витримав новонароджений Христос.

Пам’ятаймо про близьких, які у цей день перебувають у важких обставинах, наголошують священники. Хто щодня стикається з обстрілами і терором. Хто в окупації. Не забуваймо про воїнів. Вони кожного дня потребують нашої підтримки і молитви. Адже на кордонах нашої держави триває війна.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,