19.03.2024

Судитимуть зловмисників, які допомогли втекти з України кільком сотням чоловіків

Креатор буд

Фото: Національна поліція України

Вписували у документи другими водіями. Правоохоронці викрили групу зловмисників, які допомагали тікати за кордон ухилянтам. Жителі Тернопільської області мали ліцензії “Укртрансбезпеки” на здійснення вантажних та пасажирських перевезень у Польщу, Чехію й Німеччину.

Заробляти на військовозобов’язаних зловмисники почали ще торік у червні. За словами Олександра Буняка, начальника міграційної поліції Тернопільщини, ціна за надані послуги коливалася від 300 доларів США до 3 тисяч. За пів року “підприємці” внесли в електронну систему “Шлях” понад 300 чоловіків, які підпадали під мобілізацію.

Кілька місяців правоохоронці документували злочинну діяльність. Затримали зловмисників ще у листопаді. Тоді в Угринові зупинили 5 мікроавтобусів, а у Раві-Руській — 2.

Двох “бізнесменів” заарештували з правом внесення застави, їхній спільниці суд обрав домашній арешт у нічний час. Їм оголосили підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або з корисливих мотивів. Оголосили підозру 31 січня і четвертому співучаснику. До речі, двоє зловмисників відповідатимуть перед судом і за маніпуляції з інформацією в автоматизованій системі “Шлях”.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,