29.03.2024

Судитимуть двох жителів Шумщини за привласнення гуманітарної допомоги на понад 300 тисяч гривень

Ваша реклама

Справу вже скерували до суду. Судитимуть двох жителів Шумщини, які привласнили гуманітарну допомогу на понад 300 тисяч гривень. Харчі, одяг, взуття і ліки їм відправляли польські благодійники.

Як встановили слідчі, директор одного із товариств Шумщини разом із знайомою організував у власних складських приміщеннях сортування гуманітарної допомоги з-за кордону.

Українка, яка мешкала в Польщі, довіряючи двом місцевим жителям, передавала їм харчові продукти, одяг, взуття, лікарські засоби та засоби особистої гігієни для потреб Шумської територіальної громади. Шахраї обіцяли сортувати речі та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення. Проте заволоділи гумдопомогою для власного збагачення.

Також обвинувачені привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних ліків з переданої гуманітарної допомоги, у зв’язку з чим їх дії додатково кваліфіковано за відповідною статтею кримінального кодексу України.

Слідчі завершили досудове розслідування у справі. Зловмисникам загрожує покарання покарання до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,