27.07.2024

Судитимуть банкіра з Кременця, який допоміг втекти з України 83 ухилянтам

Креатор буд

Працівники міграційної поліції викрили банкіра з Кременця, який допоміг втекти з України 83 ухилянтам. Прокурори вже скерували до суду обвинувальний акт.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, працівник одного з банків, маючи доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення, без їх відома вносив дані військовозобов’язаних до інформаційної системи “Шлях” як водіїв транспортних засобів. 3 водії автобусів та вантажівок, які їздили в країни Євросоюзу та повертались в Україну платили обвинуваченому по 2 тис. грн за кожну поїздку.

Використовуючи вищевказану схему з втручанням у систему “Шлях”, банкір сприяв у перетині держкордону ухилянтам, які виїжджали з України водіями транспортних засобів, але не повертались назад. Своїх клієнтів він знаходив, даючи оголошення в Інтернеті про можливість влаштувати легальний виїзд за кордон.

“Послугами” чоловіка скористались 83 військовозобов’язаних, які не повернулись в Україну.

Досудове розслідування здійснювалося за оперативного супроводу працівників відділу міграційної поліції слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

 

 



Джерело | Т1 Новини