28.03.2024

Суд у справі смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака знову перенесли

Креатор буд

Близько 10-ти клопотань сторони обвинувачуваного повинні були розглядати у справі смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака. Проте засідання знову перенесли.

Адвокат обвинуваченого медика Юрія Михайлюка повідомив, що у зв’язку із перебуванням на лікарняному адвоката Чущак судовий розгляд не розпочали.

Йдеться про захист обвинувачуваної інфекціоністки Ганни Чущак. Проте, подані клопотання до неї не мають жодного відношення, а стосуються другого обвинувачуваного – хірурга Юрія Михайлюка. Тому прокурор переконував, аби засідання все ж відбулось.

Заслухавши позицію двох сторін, суддя все ж вирішив перенести засідання.

Таке рішення, обурює батьків хлопчика. Вони запевняють – сторона обвинувачуваних таким чином лише затягує процес розслідування справи.

Найбільше, що наразі турбує Володимира Кулака те, що судове засідання пернесли на 24 березня. Це означає, що на той момент обвинувачуваний хірург Юрій Михайлюк знову повернеться на роботу. Адже до 12 березня він, відповідно до ухвали суду був відсторонений від виконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, що у 2017 році у Львівській лікарні помер 12-річний тернополянин Роман Кулак. Відповідно до проведених еспертиз, причина смерті – заворот кишок. Туди дитина поступила після лікування у Жидачівській центральній районній лікарні, що на Львівщині. Батьки вважають, що сина втратили через лікарську недбалість. Тож наразі їх хвилює одне – не арешт медика, а відсторонення від лікарської практики, аби ніхто з пацієнтів більше не постраждав.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,