02.05.2024

Субсидії та пільги отримають сім’ї загиблих захисників та військовослужбовці з Тернополя

Ваша реклама

У тернопільській громаді сім’ям загиблих захисників та, зокрема, військовослужбовцям надаватимуть житлові субсидії та пільги.

Щомісячні виплати здійснюватимуться з державного та місцевого бюджетів. Зокрема з місцевого бюджету, згідно з програмою «Турбота», щомісячна виплата надаватиметься на комунальні виплати у розмірі 1000 грн членам сімей загиблих, у розмірі 3000 грн інвалідам війни I та ІІ груп, а також членам сімей зниклих безвісти.

Для того, аби отримати пільгу, потрібно написати заяву на ім’я начальника управління: якщо сім’я має статус і видане посвідчення  члена сім’ї загиблого – подати таке посвідчення, якщо ж немає – подати довідку, яка видана військкоматом або військовою частиною, про те, що загиблий брав участь у захисті Батьківщини. Що стосується осіб з інвалідністю I та ІІ груп, потрібно також подати заяву на ім’я начальника управління, копію посвідчення інваліда війни I та ІІ груп та рахунок, куди переказувати кошти. Окрім того, членам сім’ї загиблих в управління соціальної політики відшкодовуватиме 50 % на покриття витрат комунальних послуг.

Що стосується житлових субсидій, то з 1 травня було проведено перепризначення житлових субсидій на наступний період  автоматично. Проте, домогосподарства в яких кількість фактично проживаючих є меншою, ніж кількість зареєстрованих осіб, домогосподарства, в яких є внутрішньо переміщенні особи, де субсидія призначалась відповідно до договору оренди, а також домогосподарства, де субсидію отримують на скраплений газ і тверде паливо, повинні подати нові звернення.

Звернутися можна в управління соціальної політики на вул. Лисенка 8, каб. 35, надіслати документи поштою на адресу Пенсійного фонду або ж звернутися через електронний портал фонду.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,