29.03.2024

Студенти перевтілились в учасників бою під Крутами — реконструкцію показали у Збаражі

Ваша реклама

Вибухи та постріли. А ще понад пів сотні дійових осіб. Так, у центрі Збаража відтворювали події, які відбувались 104 роки тому, біля залізничної станції Крути. 29 січня українські студенти та гімназисти протистояли більшовицькій армії під проводом Михайла Муравйова. Бій тривав понад 5 годин і юні патріоти стримали наступ ворога.

Щоб згадати ці доленосні події і вшанувати загиблих організували історико-театралізоване дійство за мотивами битви під Крутами. Учасниками показового бою стали 60 курсантів Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Директор навчального закладу Вадим Ластовицький зазначив, курсанти долучились до відзначення бою під Крутами. Адже ці юнаки і дівчата є нащадками героїв Крут.

«Бій відбувся в 13 кілометрах від Ніжина та 100 кілометрах від Києва. Якщо би на той час молоді герої не встали перед цією величезною навалою. То можливо би ми сьогодні не змогли би з вами жити в своїй державі», — відзначив Вадим Ластовицький.

Допомагали українській молоді боротись з ворогом – чорні запорожці. Це військові формування кавалерії армії Української Народної Республіки. В одного із них, в часі театралізованого дійства, перевтілився Олександр. Каже не очікував, що усе буде настільки реалістично.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,