27.04.2024

Стрічка військових із Тернополя отримала міжнародне визнання

Креатор буд

Фільм про українських воїнів отримав перемогу на міжнародному кінофестивалі “Кіно і Ти”. Стрічку “Трохи нижче неба” визнали найкращою у номінації “Документальне кіно, повний метр”.

Співавторами та продюсерами роботи є тернополяни: Сергій Коновал і Михайло Ухман. Зізналися: складно підібрати слова, щоб описати емоції, які відчули коли дізнались про перемогу. Адже презентували фільм 8 місяців тому. І ось на першому ж фестивалі куди подали роботу, її гідно оцінили.

Документальний фільм “Трохи нижче неба” про українських воїнів, які боролися за Донецький аеропорт. Основа кінострічки – історії чотирьох воїнів, які в січні 2015 року загинули захищаючи рідну землю. Це Ігор Римар, Володимир Трух, В’ячеслав Мельник та Іван Вітишин.

Автори додали, що зйомки тривали понад рік. За цей час відзняли понад 30 людей, які є побратимами і родичами загиблих героїв.

Наразі фільму немає у вільному доступі. Там він з’явиться лише після презентацій в інших країнах та показів на центральних телеканалах. Адже мета  стрічки – нагадати землякам та людям у всьому світі, в Україні триває війна, через яку проливається кров невинних людей.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,