26.04.2024

Степанов запевнив, що в Україні поки не планують другого загального “локдауну”

Креатор буд

Епідеміологічна ситуація із захворюванням на COVID-19 в Україні непокоїть багатьох українців, адже кількість хворих останніми тижнями зростає, однак всезагального посилення карантину наразі не слід очікувати. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує УНН.

За словами Степанова, він не бачить сенсу у загальному локдауні по цілій країні та дієвішим вважає введення обмежень на місцевому рівні, де спостерігаються спалахи хвороби. Натомість, главу МОЗ дуже непокоїть той факт, що деякі міста не дотримуються настанов міністерства, проводячи масові заходи.

“Ми ще влітку обрали стратегію, прийнявши діючу постанову уряду про адаптивний карантин, про умови карантину на території країни, який не передбачає загального локдауну та зупинки всього в країні. У цьому немає сенсу. Ми йдемо саме від епідеміологічної ситуації у районі або місті. У нас є області, наприклад, Херсонська, де на сьогодні епідеміологічна ситуація більш-менш стабільна. А є райони, та ж Харківська область, де ми бачимо велике зростання по місту Харкову. Водночас, щоб не було такого зростання і ми не переводили (райони та міста – ред.) на різні рівні небезпеки, треба просто дотримуватися встановлених правил. Коли, наприклад, у Запоріжжі проводять великий фестиваль і ще хизуються, що за 3 роки проведення на нього прийшла найбільша кількість відвідувачів – близько 100 тисяч, не важко спрогнозувати збільшення захворюваності”, – зазначив міністр.

Глава МОЗ каже, що за порушення карантину несе відповідальність місцева влада, яка і є організатором такого плану фестивалів. Також Степанов дивується, чому було дозволено проводити цей фестиваль, адже напередодні він зустрічався з мерами, наголошуючи на неприпустимості масових заходів. До того ж, очільника міністерства охорони здоров’я турбує той факт, що в Україні багато людей із тяжким перебігом хвороби.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,