24.04.2024

Спекуляція зі здоров’ям: як тернополян каратимуть за фейкові сертифікати про вакцинацію від ковіду

Ваша реклама

Підроблені сертифікати про вакцинацію від ковіду. Реклама із такою пропозицією все частіше трапляється українцям у соцмережах. Ми вирішили з’ясувати, хто відповідатиме за підроблені документи.

У Міністерстві охорони здоров’я про проблему фейкових сертифікатів знають. Там запевнили, зараз активно працюють над тим, щоб ефективно виявляти тих, хто спекулює здоров’ям українців.

В Інтернеті за підроблений сертифікат, який свідчить про щеплення Пфайзером, хочуть дві тисячі гривень, а от щоб ці дані збереглися і в додатку ДІЯ, доведеться віддати на 500 гривень більше. При чому шахраї пропонують справжні печатки, внесення інформації в електронну базу здоров’я та виконання в найкоротші строки – 6 днів.

На Тернопільщині випадків підроблення сертифікатів про вакцинацію ще не було. А ось у сусідніх областях поліцейські вже затримали кількох підозрюваних. І хоч поки що в Україні немає окремої статті про підроблені сертифікати про вакцинацію, зловмисників чекатиме кримінальна відповідальність по двох статтях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,