23.04.2024

Солдат, який розпивав алкоголь у військовій частині, сплатить понад 3 тис. грн штрафу

Ваша реклама

Фото з мережі Інтернет

Вживав алкоголь у військовій частині під час воєнного стану. Тернопільський апеляційний суд оштрафував солдата, який розпивав спиртне. Чоловік заплатить 3 тис. 655 грн штрафу.

Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу Ярослава М. на постанову Бережанського районного суду, котрою чоловіка визнали винним у вчинені правопорушення за ч. 3 ст. 172-20 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді 10 діб арешту з триманням на гауптвахті.

Як встановив суд, 20 травня по обіді солдат ремонтного взводу військової частини Ярослав М. під час дії в Україні особливого періоду вживав алкогольні напої. Тобто вчинив адміністративне правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу від 215 до 285 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк від 7 до 10 діб.

Не погодившись із судовим рішенням, Ярослав подав апеляційну скаргу та просив постанову місцевого суду змінити, призначивши йому штраф. Вказав, що суд першої інстанції призначив йому найбільш суворе покарання й не врахував його щире каяття і те, що він уперше притягується до адміністративної відповідальності.

У судовому засіданні Тернопільського апеляційного суду суддя прийшов до висновку про можливість застосування до солдата альтернативної міру покарання. Чоловіка за розпивання спиртного оштрафували на суму 3 тис. 655 грн. В іншому постанову місцевого суду залишено без змін. Штраф правопорушник повинен сплатити не пізніше, ніж через 15 днів із дня вручення постанови суду в будь-якій установі банку України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,