27.07.2024

Слідчі завершили розслідування щодо нардепки Марченко та її помічниці

Ваша реклама

31 жовтня 2023 року НАБУ і САП завершили слідство за підозрою чинної народної депутатки України та її помічниці у зловживанні впливом. Матеріали надані стороні захисту для ознайомлення.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Дії нардепки та її помічниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України.

НАБУ і САП встановили два епізоди злочинної діяльності, у яких нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли за надання неправомірної вигоди забезпечити ухвалення уповноваженими особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях». Надалі уповноваженими особами обласної військової адміністрації надано відповідний дозвіл особі (як водію) на перетин державного кордону.

Перший епізод, виявлений детективами, стосується отримання неправомірної вигоди у 6 тис. дол. США.  Другий — отримання 5300 дол. США. Після отримання останнього «траншу» у 2800 дол. США осіб було викрито.

11 липня 2023 року НАБУ і САП повідомили їм про підозру у зловживанні впливом.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Джерело | Т1 Новини