07.05.2024

Скільки вартує зібрати першокласника до школи у Тернополі

Креатор буд

Зібратись до школи. Менше місяця залишається до початку навчального року. І все більше турбот у батьків. Адже для учнів треба придбати одяг, взуття і, звісно, канцелярське приладдя. У скільки обійдеться скласти ранець першачку цього року вирішили з’ясувати наші журналісти.

Покупки чимало батьків і дітей нерідко починають з ранця. На ринку шкільні портфелі можна обрати на будь-який смак та за різною ціною. В асортименті рюкзаки на будь-який гаманець — від 400 грн — до понад 3 тис. грн.

В магазині ціни різняться хіба на кілька сотень. Все залежить від матеріалу , розміру і від віку дитини. Зазвичай якісний рюкзак вартує 2 тис. грн.

Тепер про наповнення ранця. Особливо уважно школярі обирають свої перші зошити. Ціни на них цьогоріч знизились і на ринку, і в оптових складах. А от у магазині навпаки – зросли. Ціни коливаються від 8, 10, 15 грн до 25 і 30 грн й вище.

До зошита першачку потрібні олівці. Різниця в ціні між ринком, магазином чи гуртівнею – одна-дві гривні. Все інше приладдя до портфеля можна обрати за вашим бюджетом та вподобаннями першачка. Детальніше про ціни на канцелярію на ринках і в магазинах — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,