24.04.2024

Скільки готові платити молодята за справжнє галицьке весілля

Ваша реклама

Рекордна кількість весіль. Після жорсткого карантину 2020-го цьогоріч в Україні справжній подружній бум. За вісім місяців 2021 року на Тернопільщині одружилися понад 3,5 тисячі пар.

Скільки коштів витрачають на оплату основних послуг зараз, а скільки це вартувало 10 років тому? Хто з весільних підрядників обійшовся найдорожче і найголовніше – яка сума необхідна, аби відсвяткувати справжнє гучне галицьке весілля? Спершу про особливості підготовки нам розповіли молодята, які нещодавно долучилися до рядів подружніх пар.

У липні своє весілля святкували Ростислав та Аліна. Все до деталей було так, як про це з дитинства мріяла наречена: пишна сукня, красивий весільний торт, багато квітів і вишуканий декор довкола. Аліна розповіла, що організувати свято було непросто. Чимало ресторанів, фотографів та декораторів на бажану дату вже мали замовлення. Готувалися ж до свята наречені 8 місяців.

Аліна зазначила, що організація весілля – справа не з дешевих. Цінники практично всіх підрядників в іноземній валюті. Так, вартість фотографа на весілля коливається від 400 і до понад тисячі доларів. Відеографи за свої послуги беруть на декілька сотень «зелених» більше.

Без декору, вишуканих страв чи дорогих фуршетів. Так своє весілля у 2010 святкувала Інеса Мендрунь. Пригадала: за 11 років традиції святкування змінилися. Додалося багато нових деталей. Інеса розповіла, на той час їхнє з чоловіком весілля було нестандартним. Починаючи від образів і закінчуючи деталями. Обійшлося воно недешево – 5 тисяч доларів. А тоді це було чимало.

Були в Інеси на весіллі й атрибути, які для сучасних молодят звучать дуже екзотично, а тоді без цього не обходилося жодне святкування.

З роками змінилися традиції святкування і весільна мода загалом. Та всі наші молодята зійшлися в одному – не шкодують про те, що все ж таки вирішили святкувати чи то 11 років тому або ж в непрості карантинні роки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,