28.03.2024

Скандал на цвинтарі: хто прибиратиме наслідки обрізання дерев на Чортківському кладовищі

Ваша реклама

“Повалені хрести і завалені могили”. Так підписав фотографії у соціальній мережі виставив один з жителів Чорткова. Як він зазначив, це результат роботи працівників, які обрізають дерева на місцевому кладовищі.

Олег Дерій переконаний, якби працівники поводились акуратно, таких проблем би не виникло. Працівники ж заперечили: понівечити могили не могли.

Проте, після слів звинувачень підтвердили – поблизу однієї могили зрізана ними гілка таки погнула паркан. Та неподалік від цієї могили є ще дві, де повалені хрести.

Пан Олег розповів, на кладовище приходить регулярно і раніше таких руйнувань тут не було. Працівники ж запевнили, коли розпочали роботи з обрізки дерев, хрести на могилах вже були повалені. В день приїзду журналістів роботи на цвинтарі продовжувалися. Поблизу деяких могил купи з обрізаним гіллям. Зі слів працівників, по-іншому складати їх, або ж одразу відносити в сторону,  не можуть. Це роблять пізніше, гілки на місці розпилюють і виносять на сміття.

Водночас,  беруть на себе зобов’язання повністю відремонтувати ті могили, які пошкодили працюючи. А ще – мали б прибрати десятки розбитих і розкиданих лампадок.

За словами чоловіка, який представився начальником місцевої ритуальної служби, терміну виконання робіт немає, будуть працювати поки не виконають усю роботу.

У Чортківській міській раді ситуацію не прокоментували. Міського голови не робочому місці не було.

В день виходу матеріалу ми зателефонували до Володимира Шматька. Додаткових пояснень він не надав, мовляв працівники на кладовищі все і так чітко роз’яснили. Також, телефоном місцеві активісти розповіли, що на кладовищі гілля з могил вже прибрали.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,