28.04.2024

Шокуюча історія на Тернопільщині: мати загиблого бійця поховала чужого сина

Ваша реклама

Матір поховала не свого сина. Рік тому бійця Олексія Карпова зі Збаража хоронили у закритій труні. А коли рідним віддали речі Олексія, ті зрозуміли, що амуніція належала іншому захиснику. Відтоді Олена Бондарчук шукає свого сина — живим чи мертвим. І навіть натрапила родину хлопця, який під чужим іменем спочиває на збаразькому цвинтарі.

Олена Бондарчук рік тому втратила сина. Олексій Карпов загинув на полі бою. Але молитися біля могили рідної дитини мати не може, бо тіло у домовині — не її сина. Це з’ясували вже після поховання, а тепер шукають де ж насправді воїн Олексій Карпов. Ця історія шокує, і водночас викликає сльози. Мати поховала оплакувала і поховала не рідну дитину, а чому і хто в цьому винен — мусить з’ясовувати сама.

На Тернопільщину хлопець разом із сім’єю переїхав ще у 1997 році. Тоді йому було 8. Він навчався у Тернополі, здобув освіту автослюсаря. Згодом пішов в армію, служив у морському флоті. Відтоді і пов’язаний з військовою справою. Одружитися не встиг — почалася АТО. А після повномасштабного наступу росії Олексія мобілізували.

23 серпня 2022 року Олексій так і не вийшов на зв’язок з рідними. А наступного дня матір уже отримала сумну звістку — син загинув. Сказали, що на війні хлопець отримав пряме попадання в грудну клітку під час одного з артобстрілів.

Через тиждень після цієї звістки хлопця привезли у Тернопіль. 3 вересня його поховали на Збаразькому кладовищі. І хоча тіло у домовині вже було біля матері, та відкривати труну батькам не дозволили.

Згодом матері віддали речі бійця. Донька Олени зразу відзначила — вони Олексієві не належали.

Власне, “не ті речі” й стали причиною сумнівів матері. Свідоцтво про смерть Олексія рідним видали доволі швидко. Тоді сім’я звернулася до Збаразького військового комісаріату, аби з’ясувати чиї речі їм дали. Там порадили провести ДНК- експертизу. Результат – негативний, тобто хлопець, якого поховали — не її син. Жінка у розпачі звернулася до адвоката. Результати досліджень допомогли Олені знайти ймовірну матір хлопця, якого поховали у Збаражі. Деталі — дивіться.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,