16.04.2024

Шкільний громадський бюджет: які проєкти реалізовують цьогоріч у Тернополі

Ваша реклама

Учні 24-ї школи працювали над створенням проєкту відкритого простору в своєму навчальному закладі. І реалізували його за кошти шкільного громадського бюджету.

Тут навчається більше півтори тисячі учнів. І знайти місце для облаштування відпочинкової зони було важко. Тому, як зауважив директор, відкритий простір слугуватиме і навчальним простором. А втілення проєкту дасть учням хороший управлінський досвід.
Окрім 24-ї школи, до участі в шкільному громадському бюджеті долучилися ще 22 навчальні заклади. Учні ж могли подавати більше ніж один проєкт. Далі складали презентації, кошториси, агітували однокласників. Так у другій школі облаштовують сучасний комп’ютерний простір. А ще відпочинкову зону.

Гроші на реалізацію задумів виділяли з громадського бюджету міста, в сумі – 10% від загального кошторису.

Як розповіла речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич, фінанси на кожну школу розділили порівну. Вийшло майже по 76 тисяч гривень. Загалом, школярі подали понад сотню проєктів. З них відібрали 33.

У 19-й школі вже реалізували три проєкти. Для класу технологій закупили швейні машинки, у кабінет біології закупили сучасне обладнання, а також нове спорядження для туристичних походів.

Критерії для учасників шкільного громадського бюджету були простими. Головне, щоб задум учнів був доступним для усіх. Усі ж проекти-переможці реалізують у 2021 році.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,