27.04.2024

Що кажуть тернополяни про чоловіків-артистів, які перетнули кордон в час війни

Креатор буд

У Міністерстві культури України хочуть посилити отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон артистів-чоловіків призовного віку. Причина — нещодавній скандал із стендапкоміком Андрієм Щегелем. Що думають про це тернополяни — дізнавалися наші журналісти.

Допоки українські захисники і захисниці жертвують своїми життями на передовій, інші — вихваляються “втечею закордон”. В мережі Інтернет шириться інтерв’ю українського коміка Андрія Щегеля, який покинув Україну в час повномасштабного вторгнення. Його висловлювання — нахабні й цинічні. Каже, не боїться воєнкомів, бо визначає себе як вільна людина. І вирішив пожити в комфортній для себе обстановці.

Українців приголомшило таке ставлення стендапера до війни у рідній країні. Адже він не соромиться відкрито заявляти про “втечу” та називати “загибелі українських захисників власним вибором”. Тому користувачі, які подивились це інтерв’ю відкрито присоромили коміка.

Не приховує шоумен і як виїхав з України. Розповів, покинув країну за допомогою “дозволу для артистів” і повертатись не планує.

Днями кордон перетнув і блогер — Андрій Гонковський. Чоловік опублікував фото із Польщі. Підписники із бажанням отримати пояснення не забарилися.

Ми вирішили запитати тернополян що вони думають про такі виїзди артистів. Усі опитані нами, кажуть, несправедливо дозволяти перетинати кордон лише шоуменам. Проте, додають, це питання доволі спірне. Адже є чоловіки, які закордон виїждажають аби зібрати грошей для ЗСУ.

Думки тернополян і як на закиди підписників відреагував блогер Андрій Гонковський — на відео.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,